امير دريابان "علي شمخاني" در مرکز تحقيقات راهبردي دفاعي سخناني را مطرح کرد که در اين گزارش به آن ميپردازيم.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از
باشگاه خبرنگاران جوان؛ امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران در منطقه غرب آسيا بينظير است و اين نکته مورد تأييد "حضرت آيت الله خامنهاي" رهبر معظم انقلاب اسلامي و فرماندهي معظم کل قوا نيز بوده است.
اخيراً امير دريابان "علي شمخاني" دبير شوراي عالي امنيت ملي سخناني را در مرکز تحقيقات راهبردي دفاعي مطرح کرد و گفت: هيچ کس نميتواند قرينه ايران را از نظر ثبات، امنيت و اقتدار ارائه دهد.
وي ادامه داد: ايران پس از پيروزي انقلاب اسلامي داراي اقتدار ذاتي ناشي از دين، جغرافيا و فرهنگ بوده و امروز جمهوري اسلامي ايران امنترين و باثباتترين کشور منطقه است.
حديث بسيار مهمي در اين زمينه وجود دارد که ميفرمايد: "دو نعمت مجهولند؛ امنيت و سلامت" و امروز جمهوري اسلامي ايران از نعمت امنيت ملي و آرامش ذاتي برخوردار است.
*** چرا ايران از امنيت بالايي برخوردار است؟
يکي از دلايلي که باعث شده ايران از امنيت بالايي برخوردار باشد، وحدت و انسجام ملي است که تمام اقوام اعم از "ترک"، "کرد"، "لر"، "بلوچ"، "ترکمن"، "فارس"، "عرب"، "بختياري"، "گيلک" و... در کنار هم با صلح زندگي ميکنند و همه و همه از يکپارچگي ملي دفاع ميکنند. اگر بخواهيم نماد انسجام ملي را ببينيم که در بين اقوام وجود دارد، حضور يکپارچه در روزهاي مهم همچون 22 بهمن روز پيروزي انقلاب و روز قدس و... است.
*** ملت ايران نعمتند
يعني تمام استانهاي کشور همچون "سيستان و بلوچستان"، "آذربايجان غربي و شرقي و اردبيل"، "کردستان"، "ايلام"، "خوزستان"، "زنجان"، "چهارمحال و بختياري"، "خراسان شمالي، جنوبي و رضوي"، "هرمزگان"، "فارس"، "لرستان" و... همه بر اتحاد تأکيد ميکنند و انسجام ملي را به هر گزينهاي ترجيح ميدهند و وجود "ملت ايران"خود يکي از دلايل "امنيت ملي" است.
*** همافزايي دستگاههاي امنيتي و اطلاعاتي
يکي ديگر از دلايلي که باعث شده ايران در منطقه غرب آسيا "قرينه" نداشته باشد؛ اولاً قدرت بالاي دستگاههاي امنيتي، اطلاعاتي و نظامي و ثانياً همافزايي دستگاههاي اطلاعاتي با توده نيروهاي مسلح اعم از ارتش، سپاه و بسيج و وزارت دفاع است.
حجت الاسلام و المسلمين "محمود علوي" وزير اطلاعات اظهار داشت: "دشمن دوست دارد که در ايران همچون ساير کشورهاي منطقه صداي انفجار بشنود که البته موفق نشده است". سربازان گمنام امام زمان (عج) با اقدامات امنيتي و اطلاعاتي خود علاوه بر تأمين امنيت ملي همچون يک مشت آهنين در مقابل استکبار جهاني ايستادگي کرده است.
اقدامات وزارت اطلاعات از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي وزارت اطلاعات در چارچوب اصول اساسي قانون اساسي نقشي ويژه ايفا کرده است. در مرزهاي شرقي و غربي و شمال شرقي از ابتداي پيروزي انقلاب تا انتهاي جنگ تحميلي گروههاي تجزيهطلب و تروريستي به دنبال چند پاره کردن ايران بودند که با همافزايي رزمندگان و مجاهدان خاموش امام زمان (عج) با ساير ارگانها در 8 سال دفاع مقدس با وجود فراز و نشيبها، کشور از اين مشکل عبور کرد.
بعد ديگر اقدامات وزارت اطلاعات مبارزه با گروهکهاي تروريستي و عوامل آنها بوده که در اين مسير وزارت اطلاعات در ايجاد سازوکارهاي امنيتي و با همکاري ساير نهادها همچون ارتش، سپاه پاسداران، ناجا و بسيج به توفيقات بسياري نائل شده که از جملهي آنها دستگيري تاکتيکي "عبدالمالک ريگي" و به هلاکت رساندن "عبدالرئوف ريگي"، جلوگيري از بمب گذاري در روز قدس در دو شهر مهم کشور، تامين امنيت مرزها با پايشهاي اطلاعاتي و ظرفيت سازي بسته به نوع تهديد و افزايش توانمندي امنيتي از جمله آن بوده و سربازان گمنام امام زمان مشت آهنين نظام در مقابل امپرياليسم بين الملل است.
**"وزارت اطلاعات گرا داد و "تامکتهاي نهاجا" "عبدالمالک ريگي" را شکار کردند"
در دستگيري "عبدالمالک ريگي" (جاني حادثه تاسوکي و تروريست بزرگ جنوب شرق کشور) سربازان گمنام امام زمان همکاري و هم افزايي گسترده اي با ستاد کل نيروهاي مسلح و نهاجا (نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلايمي ايران) داشتند که نهايتاً در اين مسير به قول معروف "وزارت اطلاعات گرا داد و "تامکتهاي نهاجا" "عبدالمالک ريگي" را شکار کردند".
علاوه بر اين ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به عنوان حافظان امنيت کشور هرگاه خطري در ارتباط با امنيت ملي احساس کردند، يا با آن برخورد کردند يا اگر منشأ خارجي داشت، با انجام رزمايش از زيادهخواهي دشمنان جلوگيري کردند. براي مثال سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با انجام سلسله رزمايشهاي پيامبر اعظم (ص) و ارتش جمهوري اسلامي با انجام رزمايشهاي "ضربت ذوالفقار" و "محمد رسول الله" از بروز جنگ جلوگيري کردند.
*** فرماندهي معظم کل قوا
تدابير مقام معظم رهبري به عنوان فرمانده کل قوا يکي از مهمترين دلايلي است که در امنيت ملي مؤثر است.
فصلي قانون اساسي به "رهبري" و وظايف و اختيارات آن اشاره دارد که مطالعه اين فصل ميتواند به شناخت هرچه بيشتر تواناييهاي حضرت آيت اله خامنه اي رهبر معظم انقلاب بازگردد که يکي از اين حوزهها "قدرت دفاعي و نظامي" يا "قدرت بازدارندگي" است که رهبري با عنوان فرمانده کل قوا در اين باره ايفاي نقش ميکنند.
**سخنان فرمانده نيروي هوافضاي سپاه درباره تدبير رهبري در مورد دقت موشک خليج فارس
سردار سرتيپ "امير علي حاجي زاده" فرمانده نيروي هوافضاي سپاه گفت: درباره موضوع دقت افزايي موشکهاي ايراني در اصابت به اهداف گفت: بعد از مقطعي، تدبير حضرت آقا اين بود که موشک ها را نقطه زن کنيم و ايشان از مدتها قبل اين تاکيد را داشتند.
وي ادامه داد: چون اهداف ما بزرگ بود، خيلي به «دقت» فکر دقت نکرده بوديم. خطاي موشک ها بين ۲۰۰-۳۰۰-۴۰۰ متر تا۱۰۰۰متر بود ولي چون کلاهکهاي سنگين داشتند، ما فکر ميکرديم خوب است.
سردار حاجي زاده اظهار داشت: تلاش ها ادامه پيدا کرد تا ما رسيديم به دقت۳۵ متر و فکر هم ميکرديم که خيلي کار خوبي کرديم. اولين گزارشي که در نمايشگاه خدمت حضرت آقا داشتيم، ايشان فرمودند اين راهتان خيلي عالي و خوب است ولي شما که توانستيد به ۳۵ متر دقت برسيد، پس مي توانيد آن را به ۱۰ تا ۱۵ متر برسانيد. اين يک شوکي بود. با اين تدبير آقا، مجددا بچه ها دست به کار شدند تا اينکه ظرف ۵-۶ ماه، اين دقت به خطاي کمتر از ۱۰ متر رسيد. اين ديگر تکثير شد و موشک ها رفت به سمت اينکه ضد شناور باشد يعني موشک بالستيک ضد شناور.
وي تصريح کرد: در اين حوزه معمولا از موشک هاي کروز استفاده ميشود و استفاده از موشک بالستيک مرسوم نيست اما کروز هم محدوديتهاي خاص خودش را دارد بالاخره با سرعت پايين ممکن است مورد اصابت قرار بگيرد. استفاده از موشک بالستيک، يک ايده ايراني بود.
فرمانده نيروي هوافضاي سپاه ادامه داد: بعدا همين موشک خليج فارس ادامه پيدا کرد تا به امروز که موشکهاي "هرمز۱ " و "هرمز۲ " را هم داريم. اينها هر کدام مشخصات و مختصات خاص خودش را دارند که ميتوانند شناورها، ناوها و رزم ناوها را در فواصل دور مورد اصابت قرار بدهند.
وي خاطرنشان کرد: حضرت آقا چندين مرحله از فرماندهان و مسئولين و در مقطعي که خود ما هم مسئوليت داشتيم، خواستند که برويد روي موضوع دقت. همه بچهها بسيج شدند تا اينکه دقت اولين موشکهاي ما به ۱۰۰تا۱۲۰ متر رسيد ولي حضرت آقا فرمودند که نمي شود شما يک هدفي را که مي خواهيد بزنيد، بگوييد ۱۰۰ متر آن طرف تر خورد. اين را مقام معظم رهبري مطرح کردند.
البته اين تنها بخش بسيار کوچکي از رهنمودهاي رهبري بوده که همه اينها با نگاه به تکامل امنيت ملي طراحي شده است. در سطح گستردهتر اگر به امنيت ملي نگاه کنيم و کشورهاي منطقه را با ايران قياس کنيم، ايران به گفته رئيس جمهور دکتر "حسن روحاني" جزيره ثبات منطقه است که اين مسير ميسر نميشد مگر با اتحاد ملي و رهنمودهاي مقام معظم رهبري.
*** قدرت موشکي جمهوري اسلامي ايران
جمهوري اسلامي ايران با داشتن موشکهاي بالستيک در بردهاي مختلف و راکتهاي برد کوتاه توان بازدارندگي مثال زدني در منطقه ايجاد کردند. موشکهاي ايراني در منطقه غرب آسيا يک توان دفاعي بالفعلي را ايجاد کردند که خود يکي از عوامل تأمين کننده ملي ايران است.
**سردار جزايري: دستاوردهاي موشکي مرهون مقام معظم رهبري است
سردار سرتيپ پاسدار "مسعود جزايري" معاون ستاد کل نيروهاي مسلح در گفتگو با
خبرنگار دفاعي امنيتي گروه سياسي باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: اگر تدابير جزئي و کلي معظم له در امور دفاعي نبود، چه بسا در شرايط قدرت امروز نبوديم.
وي خاطرنشان کرد: بزرگترين دستاوردهاي نظامي ايران در عرصههاي مختلف از جمله در عرصه موشکي مديون عنايات و توجهات فرماندهي معظم کل قواست.
*** جنگ تحميلي
دوران دفاع مقدس يکي از آوردگاههاي مهم بود که جمهوري اسلامي ايران 8 سال دلاورانه در آن ايفاي نقش کرد و با رشادت رزمندگان امروز به جرأت امنترين کشور منطقه است.
*** ديپلماسي بينالمللي
ديپلماسي صلحطلبانه جمهوري اسلامي ايران در منطقه غرب آسيا و در دنيا نيز نشان داد که ايران حقيقتاً در امنيت ملي در منطقه قرينه ندارد زيرا چهره ايران يک چهره صلحطلبانه است و اين موضوع از آرامش خيابانهاي تهران و ساير شهرهاي کشور هويدا است.
در مجموع انسجام ملي و وحدت اقوام، هم افزايي نيروهاي امنيتي ، هوشمندي ملت ايران ، نقش آفريني وزارت اطلاعات، ارتش و سپاه پاسداران در توسعه امنيت ملي و تدابير فرماندهي معظم کل قوا باعث شده تا به گفته امير دريابان "علي شمخاني" دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران در منطقه غرب آسيا در حوزه امنيت و اقتدار "قرينه" نداشته باشد.
گزارش از محمد زرچيني
انتهاي پيام/